Coaching este cuvântul de ordine în cercurile de afaceri. Însă are aplicabilitate mare la orice nivel al vieții. De aceea se vorbește tot mai mult despre life coaching. Un coach te ajută să îndeplinești niște obiective (fie ele de afaceri sau personale). Iată ce argumente aduce Sir John Whitmore în favoarea acestui mod de a ajuta oamenii. La ce ajută, deci, un coach?

  1. Echilibrul în viață. Afacerile au ocupat foarte mult spațiu din viețile multor oameni și cu un cost personal foarte ridicat. Mulți oameni de afaceri trăiesc pentru a munci mai degrabă decât muncesc pentru a trăi. Stres, mariaje ratate, copii neglijați și sănătate deficitară sunt mai răspândite în rândul oamenilor de afaceri decât vor ei să recunoască. Coaching-ul este maniera delicată de a atrage atenția asupra dezechilibrelor care există și de a-l ajuta pe cel care beneficiază de coaching să găsească o soluție mai bună de mers înainte. Asta înseamnă adeseori crearea unei viziuni de viitor la care omul să aspire, nu doar să evite problemele.

Mulți oameni de afaceri constată că sesiunile regulate de coaching, chiar și cele prin telefon atunci când e necesar, au un impact enorm asupra calității performanțelor lor, dar și asupra vieții de acasă. Aceasta este o aplicație foarte valoroasă a coaching-ului, în sens de prevenție așadar, nu doar de reparare, vindecare.

  1. Self coaching: oricine înțelege realmente această filozofie va începe să fie propriul coach, de la alegerile în carieră la lovitura de golf, precum și lucrurile foarte personale pe care fiecare vrea să le țină pentru sine. Până la urmă, self-coachingul este modalitatea sigură de a practica și dezvolta abilitățile de coaching, ce pot fi apoi aplicate altora cu încredere.

Dar ce este coaching-ul? Sir J. Whitmore detaliază:

  1. Definiția cea mai comună vorbește despre antrenament, ajutor, susținere. Dar coachingul e mai mult de atât. Este vorba despre FELUL cum antrenamentul și susținerea sunt oferite mai degrabă decât despre domeniul în care se exercită. Coaching-ul are rezultate în bună măsură pentru că există o relație de susținere între coach și cel antrenat. Precum și pentru stilul de comunicare folosit. Cel antrenat vede lucrurile altfel dar nu datorită coach-ului ci datorită unor revelații personale stimulate de coach. Sigur, obiectivul îmbunătățirii performanței este crucial dar cum se ajunge la acea performanță, iată întrebarea supremă.
  2. Coachingul este deschiderea potențialului unei persoane pentru maximizarea propriei sale performanțe. Înseamnă să ajuți oamenii să învețe, nu neapărat să le spui ce să facă.

 La ce se folosește coaching-ul? La mai multe. Pentru o companie, la:

Motivarea echipei

Delegare de sarcini

Rezolvare de probleme

Probleme legate de relații

Team building

Performanță

Planificare și reviziuire

Dezvoltarea echipei

Lucrul în echipă

Managementul schimbării

Lista este deschisă. Oportunitățile pot fi abordate printr-o aborare structurată în sesiunea de coaching. Coach-ul poate alege o manieră mai puțin formală și nici măcar termenul de coaching nu e necesar să fie folosit. Mult mai importante sunt principiile de coaching aplicate, precum și relația și interacțiunile dintre coach și clientul lui.

One more thing, de meditat: „Să spui omului ce să facă nu îl lasă pe acesta să gândească.“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *