Adică de unde ştii că ai acolo nişte texte (sau video, sau podcasts) care îţi vor ţine publicul interesat, captiv (poate) pentru că în niciun alt loc nu mai găseşte aşa o comoară de content? Cum ştii dacă oamenii care îţi fac conţinutul de pe site sunt destul talentaţi în a oferi celor care intră pe www.firma-ta-cea-mai-tare-din-parcare.ro conţintul care să îi facă pe aceştia să cumpere la nesfârşit ceea ce tu vinzi?

Păi poţi să adresezi nişte întrebări utile, în funcţie de care să poţi evalua conţinutul:

  1. Care e nevoia pentru conţinutul meu? Vor oamenii oare să ştie despre ceea ce vând eu? (detergenţi, şosete, scutece, anvelope, servicii de avocatură, etc)
  2. Ce întrebări ale oamenilor îşi găsesc răspuns prin acest conţinut?
  3. Cât de mare e nevoia de informaţia pe care o am eu pe site? Pot construi un plan editorial şi de marketing pe baza acestei nevoi?
  4. Care e valoarea de diferenţiere a ceea ce scriu eu acolo, pe site? Cu ce sunt mai bun pe acel conţinut?
  5. Care sunt riscurile, dacă nu scrie ce trebuie pe site-ul meu?

Ce câştigi când ai content interesant pe propriile platforme online de comunicare content marketing e vorba despre client, nu despre ceea ce vinzi tu.

Clienţii caută content relevant pentru ei, cât mai adaptat lor. Mesajele generaliste nu atrag public pe site.

Conversaţie, nu monolog. Un content angajant, un dialog real, e mai eficace şi mai interesant decât unul didactic şi unilateral.

Marketingul prin conţinut are o durată de valabilitate mai mare. Un articol despre beneficiile cosmeticelor bio, de exemplu, aflat pe site-ul tău, e valabil şi peste 5 luni, şi peste 10 luni, etc.

E un tip de marketing care se întâmplă şi înainte şi după vânzare.

Cand creezi conţinut pe care îl dai gratis, pe care de altfel ai putea să-l monetizezi, construieşti o relaţie de încredere cu publicul tău.

Coca Cola Content 2020 – pentru câştigarea unei părţi dominante a culturii populare

Johnathan Mildenhall, vicepreşedinte al Global Advertising Strategy, la Coca Cola, vrea să facă Coca Cola Content 2020, un proiect integrat de comunicare. Acest proiect are câteva zeci de editori full time, 40 de fotografi… o adevărată redacţie. În ce scop? Păi vrea ca brandul Coca Cola să treacă de la creative excellence la content excellence. Sa dezvolte conţinut care să facă lumea un loc mai bun şi cu semnificaţie în vieţile oamenilor. Prin poveştile spuse de Coca Cola, se caută câştigarea unei părţi dominante a culturii populare. Ambiţios, nu? It’s all about content!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *